Cd "Time" Παρουσίαση-Live 15/12/2014


Keramidakis, Manousaki, Zoutsos, Roupas - Live
 
Παρουσίαση Cd “Time” στο Cabaret Voltaire
 
Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου στις 21:00
 
Είσοδος 5 €


Ο δίσκος “Time” είναι ίσως μια από τις πιο επίκαιρες δισκογραφικές προτάσεις στην κατηγορία της World Music στην Ελλάδα. Τέσσερεις σολίστες πειραματίζονται με τους ήχους και φτιάχνουν ένα δικό τους αυθεντικό μουσικό κόσμο. Με δικές τους συνθέσεις και πρωτότυπο μουσικό υλικό ως τις διασκευές τους σε αιωνόβιες μελωδίες της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, ακουμπούν τη Jazz στον πυρήνα της –τον αυτοσχεδιασμό. Ο Δημήτρης Κεραμιδάκης στο πιάνο και τη σύνθεση των περισσοτέρων κομματιών, η Μαρία Μανουσάκη στο βιολί, ο Ηλίας Ζούτσος στην κρητική λύρα το λαούτο και το τραγούδι και ο Αλέκος Ρούπας στα κρουστά, δημιουργούν σε μια διεθνή μουσική γλώσσα υψηλής αισθητικής, στην οποία η Jazz εμπλουτίζεται με ηχοχρώματα και βιώματα ελληνικά. Κυκλοφορεί Δεκέμβριο του 2014 από το Bandcamp. http://tinyurl.com/bandcamp-time

Ο Δημήτρης Κεραμιδάκης ξεκινά ως παιδί θαύμα με διακρίσεις σε διεθνείς μουσικούς διαγωνισμούς, αποφοιτώντας από το Κρατικό Ωδείο το 1996 με μόλις 4 χρόνια πιάνο. Το 1997 δίνει συναυλίες σε όλο τον κόσμο και συνεχίζει με υποτροφίες τις σπουδές του με τους: R. Szidon, R. Gerald, Mr. Loerher, G. Shroeder, M. Μollova. Κάπου εκεί συνεχίζει σαν δημιουργός μέσω της αυτοσχεδιαστικής μουσικής αλλά και της ηλεκτρονικής τεχνολογίας και γράφει μουσική ερευνώντας και εξελίσσοντας νέες μορφές και τάσεις. Έχει πάνω από 2000 συμμέτοχες σε ελληνική και ξένη δισκογραφία, παρουσιάσεις σε φεστιβάλ, σεμινάρια, μουσική για τηλεόραση και θέατρο. Τα τελευταία χρόνια εκτός από παραγωγός, συνθέτης και σολίστ έχει στρέψει το ενδιαφέρον του στο πάντρεμα της παραδοσιακής και μεσογειακής μουσικής και της δυτικής αφρο κουλτούρας με τον ήχο του πιάνου, τη μαγεία της τεχνολογίας και την ελευθερία της τζαζ. Το 2014 βραβεύεται για την προσφορά του στη μουσική.
 
Γεννημένη στη Νότια Αφρική, μεγαλωμένη στην Ελλάδα και πρόσφατα εγκατεστημένη στη Νέα Υόρκη, η βιολονίστα Μαρία Mανουσάκη είναι μια μουσικός με διεθνή παρουσία στο χώρο της τζαζ και World μουσικής. Σπούδασε με υποτροφία στο Βerklee College of Music της Βοστώνης και έχει εμφανιστεί σε φεστιβάλ και συναυλιακούς χώρους σε όλο τον κόσμο. Μεταξύ αυτών είναι το Perth Concert Hall στην Αυστραλία, το Frank Sinatra School of The Arts στη Νέα Υόρκη, η τελετή λήξης των Μεσογειακών Αγώνων στην Πεσκάρα της Ιταλίας, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Jazz at the Lincoln Centre με τον γνωστό songwriter Matt Alber καθώς και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Ντουμπάι. 
 
Ο Ηλίας Ζούτσος ξεκίνησε από μικρή ηλικία παίζοντας κρητική λύρα. Ακολούθησε το βιολί και οι κλασικές σπουδές σε Ελλάδα και εξωτερικό και κάπου εκεί το τραγούδι, η κιθάρα και το λαούτο. Σήμερα είναι αριστούχος διπλωματούχος του Εθνικού Ωδείου, πρώτος αριστεύσας απόφοιτος και υποψήφιος Διδάκτωρ Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και μόνιμο μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων (Α' Βιολιά). Έχει παίξει και τραγουδήσει σε όλο τον κόσμο (Thailand Cultural Center-Ταϊλάνδη, Teatro Real-Μαδρίτη, Ακρόπολη των Αθηνών, Αρχαίο θέατρο Εφέσου, Town Hall-Νέα Υόρκη, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών-Θεσσαλονίκης), ενώ τα τελευταία χρόνια γράφει δικά του τραγούδια και μουσική ανιχνεύοντας νέους μουσικούς δρόμους.  Έχει συνεργαστεί με το L. David, το Γ. Μαρκόπουλο, τον Θ. Παπακωνσταντίνου, το Ross Daly και τον Ψαρογιώργη, καθώς και με το Αμερικάνικο Δίκτυο Τηλεόρασης NBC δίνοντας μουσική του για σειρά ντοκιμαντέρ.
Δισκογραφία: "Σημείο" (2012) και "Ρίζα" (2013).
 
Ο Αλέκος Ρούπας σε μικρή ηλικία γνωρίζει τα Ελληνικά παραδοσιακά κρουστά και συμμετέχει σε φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, ενώ παράλληλα παρακολουθεί μαθήματα drums στο Δημοτικό Ωδείο Ιωαννίνων. Στη συνέχεια αποφοιτά από το τμήμα παραδοσιακών και μοντέρνων κρουστών του Ωδείου Φίλιππος Νάκας με καθηγητή τον Πέτρο Κούρτη. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους: Alex Acuna, Eguie Castrillo, Richie Gajate Garcia, Yshai Afterman - Misirli Ahmet. Έχει επενδύσει με τα κρουστά του μεγάλο αριθμό μουσικών παραγωγών από διαφορετικά είδη μουσικής, ενώ παράλληλα συνεργάζεται με κορυφαίους μουσικούς, συνθέτες και τραγουδιστές δίνοντας συναυλίες σε όλο τον κόσμο. Σημαντική είναι επίσης η τελευταία συνεργασία του με την Gloria Ganor σε συναυλία στην Αθήνα. Είναι μέλος του percussion enseble “Drumvoice” και από το 2011 διδάσκει στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας, όπου παραδίδει και τα πρώτα του σεμινάρια σχετικά με το Multi percussion set και τις σύγχρονες προσεγγίσεις του.
 
 
"Time" Bandcamp page: http://tinyurl.com/bandcamp-time
"Time" YouTube Channel: http://tinyurl.com/utube-time
 
 
Facebook event: http://tinyurl.com/time-cabaretvoltaire 

Cabaret Voltaire
Μαραθώνος 30, Μεταξουργείο-Αθήνα (στάση μετρό Μεταξουργείο)
Τηλ. 210 5227046
http://www.cabaretvoltaire.gr/

News