"Κρητιδική εποχή" Live 25/10/2017 στο Σταυρό του Νότου


Ο Ηλίας Ζούτσος στο Σταυρό του Νότου

Τετάρτη 25 Οκτωβρίου

"Κρητιδική εποχή"Ο Ηλίας Ζούτσος την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου παρουσιάζει στο “Σταυρό του Νότου” το υλικό από το δίσκο του “Κρητιδική εποχή” που κυκλοφόρησε από τη δισκογραφική εταιρία του Θανάση Παπακωνσταντίνου “Αχός”, με τον ιδιαίτερο ήχο που συνθέτει τις βασικές μουσικές επιρροές του (κλασική, παραδοσιακή και ροκ) και πρότεινε στο ομώνυμο άλμπουμ.
 
Ο συνδυασμός της φωνής όπως τη συναντάμε στην Κρήτη αλλά και στα πολυφωνικά τραγούδια του κόσμου, με τον ήχο της ακουστικής κιθάρας μέσα από πετάλια και εφέ, αποτελεί αφετηρία ανακάλυψης ενός νέου μουσικού ιδιώματος, που συνδυάζει ήχους σύγχρονου αστικού τοπίου με αρχέγονες μουσικές φόρμες. Από το cd έχει ήδη ξεχωρίσει και οπτικοποιηθεί το τραγούδι “Τα κάλλη” ενώ από την πρώτη παρουσίαση του cd βιντεοσκοπήθηκε και ηχογραφήθηκε ζωντανά το τραγούδι “Τα δυο σου μάτια” σε επιμέλεια των Γιάννη και Χάρη Μιχαηλίδη (Δραμαμίνη).  
 
Με μια μπάντα επί σκηνής -βιολί, μπάσο, τύμπανα και τον ίδιο στην κιθάρα την Κρητική λύρα και τη φωνή- παρουσιάζονται ακόμη κομμάτια από το δίσκο του “Σημείο”, αλλά και παραδοσιακά τραγούδια διασκευασμένα και εναρμονισμένα στο ιδιαίτερο ηχητικό περιβάλλον.
 
Βιολί, Φωνητικά: Μιχάλης Βρέττας
Μπάσο: Γιώργος Μπουλντής
Τύμπανα, Κρουστά: Πάνος Κατσικιώτης (Τσίκο)
Ήχος: Γιάννης Παξεβάνης
 
Τα 3 προσωπικά cd του Ηλία Ζούτσου κυκλοφορούν στις μεγαλύτερες ψηφιακές πλατφόρμες (iTunes, Google Play, Spotify κλπ.), ενώ μπορείτε να τα ακούσετε ολοκληρωμένα στο YouTube: “Κρητιδική εποχή”, “Σημείο” και “Ρίζα”.

Fb event: https://www.facebook.com/events/258038311385732/

Info:
Τιμή Εισόδου στο μπαρ: 12€ (με μπύρα-κρασί)
Έναρξη: 21.00
Σταυρός του Νότου Club - Φραντζή & Θαρύπου 35-37, Νέος Κόσμος
Τηλ. κρατήσεων: 2109226975
Site: www.stn.gr

News